Hiába lopott biciklit és használhatatlan televíziót, hazavinni nem tudta

2023.07.21. 09:42
A székesfehérvári rendőrök néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt. Ám a hazaút közel sem volt zökkenőmentes, ugyanis elesett, mérgében pedig belerúgott a már egyébként sem használható televízióba.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. július 11-én egy férfi, akinek a kerékpárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából lopták el. A bejelentő elmondta, hogy a járművet zárt tárolóban tartotta, ahonnan egy másik lakó által elhelyezett működésképtelen televízió is eltűnt.

A nyomozók a térfigyelő kamerák segítségével azonosították a feltételezett tettest. A helyszíni szemle és a képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott.

Nem volt eseménymentes a kerékpározás, ugyanis alig indult el, elesett a járművel, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én elfogták, és a járművet is megtalálták nála, őt a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Különféle szempontokat kell szem előtt tartani attól függően, hogy szabadtéren vagy tárolóban védekezünk a tolvajok ellen. Lezáratlanul azonban sehol egy pillanatra se hagyja a járművet! Használjon két minőségi zárat (U lakatot, colstokzárat). Lehetőleg forgalmas helyen zárja le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássa el a tárolót is megfelelő védelemmel. Regisztráltassa a kerékpárt a BikeSafe nevű programban, így a rendőrségen a rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés

– olvasható Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásában a kerékpárlopások megelőzése érdekében.