Karácsony Gergely: Soha többet helikoptertaxit!

2023.07.24. 12:07
A főpolgármester szerint a nagyvárosi lét közösségi élet, és ezért időnként le kell mondani a polgároknak a kényelmükről és nyugalmukról is, hogy teret adhassanak egy közösség számára fontos eseménynek. Karácsony szerint a budapestiek joggal háborodtak fel a helikoptertaxik miatt.

„Amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival. Az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Nem szeretném, hogy a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét vagy bármilyen más hasonló alkalmat, ezért munkatársaimmal haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és az engedélyező hatóságokkal

– tette hozzá a főpolgármester, aki azt tervezi, hogy jövőre inkább buszjáratokat indítana a Hungaroringre.