Részletesen beszélt új feladatáról Deutsch Tamás

2023.07.25. 11:43
Az a tervem, hogy jövőre európai parlamenti képviselőjelölt legyek – mondta Deutsch Tamás EP-képviselő azzal kapcsolatban, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte az 5. számú választókerület elnökének.

Mint ismert, az EP-képviselő ezentúl a Budapest 05. számú választókerület választókerületi elnöke is lesz, erről Facebook-oldalán számolt be a politikus – a pozíció Bajkai István halála miatt üresedett meg.

A Magyar Nemzetnek az új feladatáról úgy nyilatkozott, hogy „választókerületi elnökként a feladata az lesz, hogy a jövő évi önkormányzati, valamint az EP-választás kampányára való felkészülést irányítsa, miként a többi 105 választókerületi elnök is”.

Úgy fogalmazott, hogy mind Terézvárosban, mind Erzsébetvárosban komoly ambícióik vannak, mindkét kerületben önkormányzati választási sikerre készülnek. Arra a kérdésre, hogy az új tisztsége mellett a jövő évi európai parlamenti választásokon is megméretteti-e magát, úgy válaszolt:

arra készül, hogy európai parlamenti képviselőjelölt legyen 2024-ben.

„Az a tervem, hogy jövőre európai parlamenti képviselőjelölt legyek, de a jelölt- és listaállítás majd csak év végén, jövő év elején esedékes. Bízom benne, hogy bizalmat kapok a Fidesz döntéshozó testületeitől” – fogalmazott, majd hozzátette: a 2026-os országgyűlési választásokkal kapcsolatos hírek csak találgatások, jelenleg a 2024-es EP-választásokra fókuszál.

A jelöléssel Orbán Viktor is egyetértett, hiszen már ki is nevezte az új pozícióra Deutsch Tamást.