Saját lakás? Miből? – Lakhatás a felsőoktatásban

PAP 3060
Szerdán este kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat, országszerte több helyszínen Pont Ott Partit tartottak. Stábunk a legnagyobb rendezvényen, a Budapest Parkban forgatott, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy a leendő egyetemisták hogyan látják lakhatásukat a felsőoktatásba való bekerülésük után.

Rengetegen gyűltek össze szerda este a Budapest Parkban, ahol a felsőoktatásba jelentkezők közösen várhatták a ponthatárok kihirdetését – idén először már a 280-as minimum nélkül. A Corvinusra és az Óbudai Egyetemre 400 pont alatt továbbra sem lehetett bejutni, ugyanakkor a tavalyiakból kiindulva legnépszerűbb egyetemekre és szakokra ez alatt a határérték alatt szintén lehetetlen bekerülni.

Idén ráadásul 30 százalékkal többen akartak továbbtanulni, a ponthatárokat pedig a férőhelyek számából kiindulva aszerint határozzák meg, hogy hányan és milyen eredményekkel jelentkeznek az adott képzésre. A Budapest Parkban összegyűlteket arról kérdeztük, hogyan képzelik el a lakhatásukat felsőoktatási tanulmányaik alatt.

Mamahotel? Albérlet? Kollégium? Videónkból kiderül.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)