Félbeszakadt az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottjának kihallgatása

2023.07.28. 12:38
Kimerült, így nem tudott koncentrálni a kérdésekre, ezért szakadt félbe az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottjának, T. Róbertnek a kihallgatása.

A legmagasabb biztonsági kockázatú fogvatartottak közé sorolták T. Róbertet, de nem a férfi személyisége miatt, inkább azért, hogy a többi fogvatartott ne tudja bántani.

A Blikknek nyilatkozott a feltételezett elkövető ügyvédje, Somos Zoltán szerint hosszú kihallgatáson vettek részt, ahol a nyomozók Róbert motivációját igyekeztek feltérképezni. Ha súlyosító körülményt találnak, akkor az alapesetben kiszabható 5–15 év akár életfogytig tartóra is növelhető.

A védencem a csütörtöki vallomása során láthatóan kimerült, nem tudott koncentráltan válaszolni, ezért végül én kértem a kihallgatás félbeszakítását

– mondta a férfi védője a lapnak.

A Blikk úgy tudja, hogy az elkövetéskor használt fegyvert, egy kést még nem találtak meg a rendőrök, és nem is keresik.

Az Index információi szerint egyelőre még nem rendeltek ki elmeorvosi szakértőt a férfihez.

Mint ismert, a XIII. kerületben, egy Véső utcai lakásban július 13-án éjjel holtan találtak egy fiatal nőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást, a feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A hatóságok mellett az alvilág és a fejvadászok is keresték a 27 éves barátnője meggyilkolásával gyanúsított férfit.

A férfiról később kiderült, hogy brutálisan megverte, majd összeszurkálta barátnőjét, aki azonnal belehalt sérüléseibe. Múlt héten véget ért az ötnapos hajsza, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály egységei elfogták T. Róbertet, a XIII. kerületi emberölés gyanúsítottját.

Sajtóhírek szerint T. Róbert nem adott kellő szabadságot barátnőjének, a kihallgatásán azt mondta, a tragédia estéjén ő akart szakítani M. Petrával. A tettét követően a feltételezett elkövető több alkalommal is véget akart vetni életének, de ez nem történt meg végül.

Az üggyel kapcsolatban korábban az Index megkereste Végh József kriminálpszichológust, túsztárgyalót, hogy segítsen megérteni, mi játszódhat le ilyenkor a gyilkos fejében. Ő akkor azt mondta, ilyen esetben semmiképp sem egy szerelmi kapcsolatról van szó, hanem függő kapcsolatról.