Megkezdődött a tanszervásárlási roham az iskolakezdés előtt

2023.07.28. 10:21
Elindult a tanszerek árusítása a főbb kereskedelmi láncoknál. Ugyan még egy hónap hátravan az iskolakezdésig, de a vásárolók már májustól keresik az iskolatáskákat, papírárukat és füzeteket.

Július végétől a nagy kereskedelmi láncok elsősorban az iskolakezdőkre koncentrálnak – írja a Világgazdaság. Ugyan még jó néhány hét van hátra az iskolakezdésig, a boltok közül több már egy ideje árulja a tanszereket, mivel azt tapasztalják, hogy a vásárlók keresik ezeket a termékeket.

Hasonlóan a korábbi évekhez, az idén is július második felében kezdtük a tanszerek értékesítését minden üzletünkben. Mi azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink már májustól keresik az iskolakezdéshez kötődő termékeket, például iskolatáskát, de természetesen a legnagyobb forgalomra augusztus végén számítunk

– írta az Auchan.

Az Auchan szerint a legkeresettebb termékeik közé tartoznak az iskolatáskák, füzetek, írószerek és papíráruk.

A Lidlnél július 27-től majdnem 200, oktatáshoz kapcsolódó termék érhető el. Ők is elmondták, náluk melyek a legnépszerűbb, oktatáshoz kapcsolódó termékek.

Tapasztalataink alapján a vásárlók leginkább a különféle írószereket, a széles füzetválasztékot, a tolltartókat és a csomagolástechnikai eszközöket keresik, de a szintén népszerű ergonomikus iskolatáskák, hátizsákok, uzsonnásdobozok, kulacsok, LCD-írótábla és több könyv is kikerül áruházaink polcaira

– emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Tesco és a SPAR is elkezdte meghirdetni a tanszereket. A Tesco 16 oldalas akciós újságban kínálja ezeket, a SPAR-ban pedig zajlik az Újra vár a suli kampány, melynek keretei között a tanszereken túl Apple fülhallgatót is vásárolhatunk. 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt években a könyv, újság, papíráru szektorban júniustól indult emelkedésnek a forgalom, augusztusban tetőzött, majd ősszel csökkent, a karácsonyi időszakban éves csúcsokat döntött. Szakértők szerint hasonló forgatókönyv várható idén is.