Hiába szállították el a ferencvárosi padot, van, aki egyszerűen nem tud leállni

2023.07.28. 06:14
Az Egységes Diákfront és a Magyar Anyák terve szerint a pedagógusok melletti kiállás jelképével látták el a Tompa utcában található legújabb padot, ez azonban nagyon zavarta Bede Zsoltot, a Vadhajtások megalkotóját, aki mindezt a közösségi médiában mutatta meg.

Mint arról az Index is beszámolt, nemrég egy ferencvárosi pad forgatta fel a magyar közéletet, miután egy hét leforgása alatt összesen hétszer festették át. A pad volt már többek között  szivárványszínű, zöld-fehér, piros-fehér-zöld és hagyományos  barna is.

Később egy fólia került rá, és egy feliratot is elhelyeztek rajta. A padot végül elszállították a helyszínről, és mostanáig nem is lehetett tudni arról, hogy mi lesz a sorsa.

A hírhedt tárgy jelenleg a budapesti Meme Múzeum tulajdonában áll, ahol még egyszer, utoljára, nyolcadjára is átfestik, ugyanis annak összes valaha létezett variációját meg akarják mutatni a látogatóknak.

Azonban mint ismeretes, a Ferencvárosi Önkormányzat egy pályázatot hirdetett, miszerint minden civil szervezet tehet ajánlásokat a pad kinézetére. A Tompa utca 17. szám előtti padon háromhavonta váltják majd egymást a témák érkezési sorrendben.

El is készült elsőként az Egységes Diákfront és a Magyar Anyák terve, amelynek értelmében július 25-én egy kockás pad született, a pedagógusok és diákok ellenállásának jelképével.

Azonban most Bede Zsolt, a Vadhajtások megalkotója, aki egyszer úgy jellemezte magát, hogy „egy nacionalista, nemzetszerető ember, akit mindig elnyomnak, de a média úgy jellemzi, mint „kormánypárti provokátor”, „kormánypropagandista”, aki egyszer focilabdával zaklatta a DK-sokat, egyszer mellkasi zúzódásokat okozott Domokos Ágnesnek, a DK képviselőjének, egyszer pedig eljátszotta, hogy Hadházy Ákos elütötte is, beszállt a háborúba.

A Vadhajtások alapítója Twitter-oldalára kitett egy rövid videót, amely szerint egy Indesit felirattal látta el a padot.