Vádat emeltek az egyik KESMA-lap főszerkesztője ellen

2023.07.29. 13:23 Módosítva: 2023.07.29. 13:25
Egy baleset után, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat Kristály Lehel ellen, aki a Bihari Napló főszerkesztője.

2021-es balesete után a nagyváradi ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat Kristály Lehel ellen, aki a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Bihari Napló főszerkesztője – írja a Magyar Hang.

A lap kitért arra is, hogy 2021. július 25-én rendkívül súlyos, két halálos áldozattal járó közlekedési baleset történt a Nagyvárad melletti Bihar település közelében.

A rendőrség közlése szerint egy 45 éves férfi Mazda típusú személygépkocsijával Nagyvárad irányába haladt, amikor szabálytalan előzésbe kezdett, és frontálisan ütközött egy szemből szabályosan érkező Mercedes gépjárművel, aminek 38 éves sofőrje és a mögötte ülő 6 éves kisfia a helyszínen életét vesztette, a sofőr mellett utazó 34 éves feleségét és további két velük utazó kiskorút, egy 15 és egy 17 éves fiatalt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A szabálytalanul előző sofőr és 15 éves fia is megsérült, őket szintén a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították. A sofőr a Bihari Napló főszerkesztője volt.

Kristály Lehel többek között Bayer Zsolttal együtt részt vett az idei Tusványos egyik kerekasztal-beszélgetésén, amelyről itt számoltunk be.