A megszokottnál nagyobb forgalomra kell számítani az autópályákon

2023.07.29. 17:50
A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat–kelet irányban megnőtt a menetidő; a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk, főleg az M1–M0–M5–M43 útvonalon – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

A tranzitforgalom jelentős részét a Németországból érkező autósok teszik ki. Már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül, így egész Németországban megkezdődött a nyári szabadságolások szezonja, ami kihat több térség közlekedésére is – írták.

A Magyar Közút felhívta a figyelmet, hogy az Útinform folyamatosan frissíti a www.utinform.hu oldalon az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetekről és munkavégzésekről szóló híreit, az autósoknak érdemes még utazásuk előtt innen tájékozódniuk.

A közlemény szerint ajánlott navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni, valamint hívhatók a közutas diszpécserek a +36-1-336-2400-s központi Útinform-telefonszámon. További információkat az autópályákat üzemeltető koncessziós társaságoktól is szerezhetnek az autósok.