Szomorú hírt jelentett be a Fővárosi Állatkert

2023.07.31. 19:53
Az orvosok elaltatták Nivát, aki 13 éven át volt a Fővárosi Állat- és Növénykert lakója. A szibériai tigris gyógyíthatatlan betegségekben szenvedett.

„A sok születés mellett időnként szomorú hírekről is be kell számolnunk. Különösen akkor, ha egy olyan állatunk hagyja el az árnyékvilágot, akit szinte minden látogatónk jól ismer. Ez történt most Nivával, közkedvelt nőstény szibériai tigrisünkkel is” – írta posztjában az állatkert.

Niva 2006. május 18-án született a hollandiai Rhenen városában működő Ouwerhands Állatparkban, majd 2010 októberében szállították át Budapestre.

Párjával, az akkor már két esztendeje Budapesten élő Norbival hamar összeszoktak: frigyükből öt kölyök született, akik aztán sikeresen fel is cseperedtek. Virgil, Manu és Thrax felnőve a németországi Gelsenkirchen állatkertjébe, Grusha és Macan pedig a Miskolci Állatkertbe kerültek – írták.

Niva életét a korral járó gyógyíthatatlan betegségek az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették, az utóbbi hetekben pedig az állapota tovább rosszabbodott. Az állatorvosok mindent megtettek, hogy segítsenek neki, ám péntekre már annyira súlyossá vált a helyzet, hogy az állat elaltatása mellett döntöttek.