Időkorlátos parkolást vezetnek be egy vidéki nagyvárosban

2023.07.31. 06:17
Időkorlátos parkolási rendszert vezetnek be Baja belvárosában – jelentette be Nyirati Klára polgármester.

Augusztus elsejétől parkolási zónává nyilvánítják a Bartók Béla utca/Tóth Kálmán teret, a Vörösmarty Mihály utca Bartók Béla utca/Tóth Kálmán tér és Arany János utca közötti szakaszát, valamint az Oroszlán utcát, a Kossuth Lajos utcát, a Tóth Kálmán utca Katona József utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszát – írja a baon.hu.

Mint írják, a parkolási zónák határait a KRESZ szerint meghatározott közlekedési táblák jelzik. A kijelölt parkolózónákban augusztus 1-jétől, hétköznaponként a 8 órától 17 óráig, szombaton pedig a 8 órától 13 óráig terjedő időszakban legfeljebb két óra időtartamú időkorlátos parkolásra van lehetőség.

A kettő óra leteltét követően öt perc türelmi idő áll rendelkezésükre az autósoknak. 

Nyirati Klára felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy aki a KRESZ-ben meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, szabálysértést követ el, amelyért pénzbírság szabható ki.

A pénzbírság legalacsonyabb összege jelenleg ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint. A városvezető arra kérte az autósokat, hogy a kijelölt parkolási zónákban közlekedjenek figyelmesen, a közlekedési szabályok betartásával.