Betörés közben aludt el minden idők egyik legszerencsétlenebb betörője

2023.07.31. 17:01
A kecskeméti rendőrök július 28-án reggel vettek őrizetbe egy 27 éves helyi lakost, aki a gyanú szerint néhány órán belül három helyre is betört. A férfinek egyik helyszínen sem sikerült a terveknek – már ha voltak – megfelelően tevékenykednie, és a körülmények áldozataként alig tudott valamit ellopni. A vesztét többek között az okozta, hogy az utolsó helyszínen elaludt.

A férfi valamivel éjfél után átmászott egy ház kerítésén, majd a nyitva hagyott ablakon át besurrant az épületbe, ahol ellopott egy bontatlan, 150 ezer forintot érő mobiltelefont.

Egy tévét és egy laptopot is el akart vinni, de a tulajdonos időközben figyelmes lett az otthonát kirámolni készülő fiatalra, akinek így idő előtt távoznia – menekülnie – kellett.

Az elkövető hajnali 2 óra körül érkezett a következő célpontjához. Ezúttal is a kerítésen át jutott be az udvarba. Az ablak újfent nyitva volt, de szúnyogháló takarta, amit a tolvaj leszakított. A férfi megpróbálta ellopni a házban lakó nő pénztárcáját, ám ezúttal

még kevesebb szerencsével járt, mint az első helyen, ugyanis megszólalt a riasztó, így üres kézzel kellett távoznia.

Itt tartózkodása alatt valamiért kibontotta az első helyen ellopott telefont, amit a nadrágjába rejtett, a dobozt pedig egyszerűen eldobta – nagyban megkönnyítve ezzel a rendőrök későbbi munkáját.

A gyanúsított később egy harmadik háznál is próbálkozott, ezúttal is kerítésmászással kezdte az akciót. A célba vett ház udvarán azonnal észrevett egy autót, aminek nyitva volt az ajtaja.

ezután bemászott a kocsiba, kutakodás közben véletlenül eltört egy értékes napszemüveget, majd a nagy munkában – és a balszerencse által rámért sorozatos csapásokban – kifáradva elaludt az anyósülésen.

A férfit az autó tulajdonosa ébresztette, aki közben a rendőröket is értesítette. A helyszínre érkező járőrök elfogták és előállították a tolvajt – számolt be a rendőrség.

A kecskeméti nyomozók két lopás kísérletével és egy lopás bűntettével gyanúsítják a helybélit, akit kihallgatása után őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását.  A járási ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra letartóztatta a férfit – ez idő alatt legalább lesz ideje alaposan kialudni magát.