Csempészcigaretták ezreire csapott le a NAV

2023.07.31. 09:55
Több mint hétmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök a magyar–ukrán zöldhatáron Beregdaróc térségében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai a magyar–ukrán zöldhatáron, Beregdaróc térségében ellenőrizték a zöldhatárt – számolt be közösségi oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mint írták, felfigyeltek egy háromfős csoportra, amelynek tagjai dobozokat cipeltek a hátukon. A férfiak igazoltatásakor kiderült, hogy az úgynevezett mesterládákban 4500 doboz csempészcigaretta volt.

A dohányárut lefoglalták, az elkövetőket pedig letartóztatták. A NAV munkatársai költségvetési csalás gyanúja miatt tettek feljelentést – tették hozzá.

Ahogy beszámoltunk róla, júliusban szintén a magyar–ukrán határnál talált csempészcigarettákat a NAV. A pénzügyőrök és a rendőrök járőrözés közben három férfira lettek figyelmesek, akik a Tisza partjának közelében a hátukon gondosan becsomagolt dobozokat cipeltek. Az egyenruhások láttán hátrahagyták holmijukat, és futásnak eredtek. 

Az elhagyott mesterkartonokból csaknem ötezer doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A pénzügyőrök a parton hagyott adózatlan dohányárut lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.