Nyomozás indulhat a Fudan Egyetem ügyében

2023.07.31. 10:24
Mi történt a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal? – ezzel a kérdéssel fordult Vadai Ágnes a napokban Polt Péterhez. A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a kérdést, és a Budapesti Rendőr-főkapitányságon múlik majd, hogy indul-e nyomozás az ügyben.

Vadai Ágnes ismételten kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez. Ezúttal a Fudan Hungary Alapítvánnyal kapcsolatban érdeklődött, a levélben megfogalmazottak szerint az alapítvány Márvány utcai székhelyénél a recepciós nem tudott a cég létéről sem, a telefonszámuk nem él. Tavaly azonban 123 millió forintot költöttek bérezésre, így az alapítvány-főigazgató bére bruttó 2,1 millió forint volt. 

Polt Péter hétfő reggeli válaszlevele szerint a kérdést továbbította az illetékes rendőrkapitányságnak:

Írásbeli kérdését feljelentésként értékeltem, és azt elbírálás céljából a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságnak küldtem meg. 

Nem ez az első alkalom, hogy a DK-s képviselő kérdését Polt Péter feljelentésként kezeli. Korábban Vadai Ágnes a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében fordult a legfőbb ügyészhez, aki azt a feljelentést továbbította a Debreceni Rendőrkapitányságnak.