Fidkányozott egyet a DK önkormányzati képviselője

2023.07.31. 15:40
Nem arról van szó, hogy a Fidesz és a patkány szavakat összevonta volna, hogy ezzel dehonesztálja a kormánypárt támogatóit – válaszolta megkeresésünkre a politikus.

„Emlékszel, fidkány? A 280 Ft-os benzinárnál azt üvöltötted, hogy Gyurcsány takarodj. Most miért habzik a szád?” – így fogalmazott közösségi oldalán a DK önkormányzati képviselője, Farkas István.

Az újpesti politikust arról kérdeztük, hogy pontosan kire gondolt, amikor a „fidkány” kifejezést használta, de a telefonhívásunkra csak azt ismételgette, hogy nem szeretne nyilatkozni.

Az MSZP-t azóta elhagyó Bangóné Borbély Ildikó 2019-ben az ATV stúdiójában patkányozta le egyértelmű utalással a Fidesz választóit.

Ezt felidézve arról érdeklődtünk, hogy mennyire tartja szerencsésnek a politikai közbeszédben megjelenő, felelős tisztséget viselő közszereplők részéről is elhangzó patkányozást. Az újpesti honatya azt mondta:

 ...ugyanezt meglovagolta, gondolom, a Fidesz is. Amit én írtam, talán az ugyanez, nem? Én is meglovagoltam egy picit. De ha már ott tartunk, azt ők jobban meglovagolták.

Szerinte egyébként nem arról van szó, hogy a Fidesz és a patkány szavakat összemosta volna, következésképp azt is visszautasította, hogy ezzel az értelmetlen szóval akarta lealacsonyítani a kormánypárt választóit. Azt azonban nem árulta el, hogy akkor mit is jelent pontosan a fidkány kifejezés.

Farkas István legutóbb azzal vétette észre magát, hogy az újpesti önkormányzat Vagyonnyilatkozatot és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottság elnökeként 25 perces munkával 1 millió 248 ezer forintot rakott zsebre.