Több métert zuhant egy kiránduló a Megyer-hegyi tengerszemnél

2023.08.01. 20:53
Lezuhant egy túrázó hétfő délután a Megyer-hegyi tengerszemnél, Sárospatak közelében. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. A nő már késő délután elhagyhatta a kórházat.

Kiépített kötélpályáról zuhant le hétfő délután egy túrázó a Megyer-hegyi tengerszemnél, Sárospatak közelében – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A kiránduló rosszul lett, és tíz métert zuhant a mélybe. 

A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók mentőkötél és board segítségével emelték ki egy sziklapárkányról a sérültet, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A balesetben segítséget nyújtott Tar Barnabás Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, aki éppen szabadnapján kirándult családjával a tengerszemnél.

A mentők hámsérüléseket és agyrázkódást állapítottak meg a bajba jutott nőnél – tudatta közösségi oldalán a Via Ferrata – Megyer-hegyi Tengerszem. Mint írták, a túrázó rosszulléte miatt zavart állapotban volt, így a túravezető utasítása ellenére lecsatolta a biztonsági felszerelést a drótkötélről, és leszédült a sziklaperemről.

Megjegyezték, hogy a túrázó már késő délután elhagyhatta a kórházat. Emellett felhívták az emberek figyelmét arra, hogy a szabályok és az instruktorok utasításainak betartása mellett elkerülhetők a hasonló jellegű balesetek.