Több tucat repülőgéppel bővíti flottáját a Wizz Air

2023.08.03. 15:26
A Wizz Air légitársaság 75 darab A321neo repülőgéppel bővíti állományát. A Wizz Air igazgatója szerint ezeknek a repülőgépeknek rendkívül gazdaságos az üzemeltetése és alacsony a szén-dioxid-kibocsátása, így nemcsak megfizethető, hanem fenntartható utazást is kínálnak.

75 darab A321neo családba tartozó repülőgép megrendelésére kötött szerződést a Wizz Air. Ezzel a rendeléssel együtt az Airbus típusból 434 repülőgép kerül majd a légitársaság birtokába, sőt, az A320 modelljeit is beleszámítva ez 484 új gépet jelent a Wizz Air flottájának.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint ezzel tovább erősítik pozíciójukat.

A bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját mint az A321neo típus legnagyobb repülőgép-üzemeltetője Európában és a Közel-Keleten

–  mondta Váradi József a kommüniké szerint, aki beszélt arról is, hogy a Wizz Airnél elkötelezettek a fenntarthatóság iránt.

„Az A321neo repülőgépek egyedülállóan gazdaságos üzemeltetése és rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátása alátámasztja elkötelezettségünket, hogy megfizethető és fenntartható utazást kínáljunk utasaink számára” – tette hozzá a vezérigazgató.

Mint fogalmaznak, a Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet, jelenleg 185 darab A320-as családba tartozó gép alkotja a flottájukat.

Az A321neo rendkívül nagy hatótávolságot és teljesítményt is kínál.

A zajterhelése közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztása és a szén-dioxid-kibocsátása 20 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest.

Emellett a kabinja is kiemelkedő, ami az egyik legkényelmesebb repülést kínálja az utasok számára. Az A321neo-ból eddig világszerte közel 5200 darabot rendeltek meg.