Ámokfutó végzett annak a rendőrnek az édesanyjával, aki elkapta az M2-esen száguldozó sofőrt

2023.08.05. 08:53
Parancsnoki vizsgálat indult az M2-es autópálya ámokfutójának elfogása miatt. Azt vizsgálják, jogszerűen és szabályosak jártak-e el az egyenruhások az elfogásnál. Közben kiderült az egyik rendőr személyes tragédiája.

Gál Zsombor őrmestert ma szinte nemzeti hősként ünneplik, minekutána augusztus elsején sikeresen megállította és elfogta társai segítségével az M2-es autópálya ámokfutóját.

A férfi a KRESZ szabályait semmibe véve, valamint saját és a többi autós életét is kockáztatva tudta csak megállítani a 200-zal közlekedő autóst. Végül a rendőrautót összetörve sikerült végleg megállítania az ámokfutót.

A Blikk információi szerint Gálnak azért volt ennyire létfontosságú a férfi megállítása,

mert saját édesanyját is egy, a szabályokat semmisnek tekintő sofőr miatt vesztette el. 

Tamási Ibolya szintén rendőr volt, bűnügyi helyszínelőként dolgozott és legendásnak számított szakmájában. Tavaly, mindössze 58 évesen halt meg egy marihuána hatása alatt álló sofőr miatt. A túlélésre semmi esélye nem volt a nőnek, ugyanis a drog hatása alatt álló férfi frontálisan ütközött vele.

„Titokzatos dolog a karma” – mondta a Blikknek Teplán Tibor, a BRFK nyugalmazott nyomozója, akinek volt szerencséje együtt dolgozni Tamási Ibolyával és így reflektált a nő fiának autópályán elkövetett hőstettére.

Hőstett ugyan, de szabályos is?

Gál Zsombor tettének szabályosságáról a Telex kérdezte az ORFK-t, akik úgy ítélték meg, hogy a módszertannak megfelelően jártak el rendőrtársaik.

A rendőrök az intézkedések során rendkívül körültekintően, az élet, a testi épség és egészség megóvásának szem előtt tartásával az arányosság követelményeinek megfelelően járnak el

– fogalmazott az ORFK.

Hozzátették, ilyen esetben a rendőröknek jogukban áll a szolgálati járművel megállásra kényszeríteni a szabálytalankodó járműveket. Mindemellett azt is közölték, hogy az esettel kapcsolatban parancsnoki vizsgálat indult, amely még napokig eltarthat.