Torlódások és dugók miatt nehéz a forgalom az M7-esen

2023.08.06. 15:01
A legtöbb helyen megemelkedett menetidővel kell számolni. Emellett sok helyen az időjárás sem túl kedvező az autókkal közlekedőknek.

Több autópályán is hatalmas torlódásokra és dugókra lehet számítani a megemelkedett forgalom, illetve karbantartás miatt – tudósít róla az Útinform.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető útvonalán munkavégzés miatt a 152-es és 147-es kilométer között az M30-as autópálya csomópontjánál csak egy sáv járható, ami miatt jelenleg elég lassan halad a forgalom.

Ugyanúgy torlódásokra lehet számítani az M5-ös autópályán, ahol a 44-es jelű Újhartyán csomópont után az út menti növényzetet gondozzák – itt a torlódás 3 kilométer hosszú a portál tudósítása szerint.

A legnagyobb menetidő viszont az M7-es autópályán várható:

az M7-esen a budapest felé megemelkedett forgalom mellett a Keresztúri pihenő után eleve csak egy sáv járható, ami miatt nagy torlódásokra lehet számítani.

Emellett Balatonvilágos és Székesfehérvár között telítettek a sávok, így a menetidő megnövekedésére kell számítani.

Ugyanakkor nem csak a forgalom van befolyással a menetidőre. Mint a portál megjegyzi, napközben sokfelé lehet esőre és zivatarokra számítani, helyenként jégesővel és viharos széllökésekkel, ami az utakat csúszóssá teheti.

Mint említik, kifejezetten kedvezőtlen a helyzet Vas vármegyében az alsóbbrendű utakon a Rába folyó és a Pinka patak környékén, illetve Csákánydoroszló, Rátót, Csörötnek, Nádasd és Rönök térségében.