Hatalmas árvíz volt Csákánydoroszlón

2023.08.07. 10:49
Csákánydoroszló az egyik olyan Vas vármegyei település, amelyet a legnagyobb mértékben sújtott a nagy esőzések után keletkezett árvíz. Borbás Marcsi a helyszínről jelentkezett be.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, lakóházakat veszélyeztetett a Rába áradása a Vas vármegyei Csákánydoroszlón. A katasztrófavédelem beszámolója szerint az áradás miatt több őrségi bekötőutat is le kellett zárni.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Rába vízszintje szombat hajnalban 476 centiméteres vízállásnál tetőzött. Körmendnél szombat reggel 387 centimétert mértek.

A vaol.hu beszámolója szerint Csákánydoroszlót annyira elöntötte a víz, hogy néhány részen jobbára csak csónakkal lehetett közlekedni. A helyszínről jelentkezett be Borbás Marcsi is, aki a közösségi oldalára posztolt videón jól láthatóan bokáig gázol a vízben.

Házakat vett körbe az árvíz

Mint megírtuk, Felsőszölnökön árkokban és garázsban jelentett problémát az összegyűlt csapadékvíz,

KÖRMENDEN EGY CSALÁDI HÁZAT KELLETT MEGVÉDENI A VÍZBETÖRÉSTŐL.

Felsorolásuk szerint Szentgotthárdon a Rába hétvégi házakat vett körbe, itt egy lakót a tűzoltók kishajó segítségével vittek ki a szárazföldre. Hozzáfűzték, hogy Körmenden és Szentgotthárdon összesen több mint kétezer homokzsákot használtak fel a lakóingatlanok megvédéséhez.