A Nemzeti Galéria is beázott a nagy esőktől, reagált is az intézmény

2023.08.07. 14:41
Az épület műszaki állapota miatt időigényes a beázás pontos okainak feltárása, ezért a kiállításokat átmenetileg, valószínűleg a hét második feléig zárva tartjuk – írta a sajtómegkeresésre a Magyar Nemzeti Galéria.

Az elmúlt napok rendkívül heves esőzései után a Magyar Nemzeti Galéria több kiállítótere is beázott, de az intézmény és az épület vagyonkezelését ellátó Várkapitányság illetékes szakemberei intézkedéseinek köszönhetően a műtárgyállományt semmiféle károsodás nem érte – tájékoztatta erről intézmény az Infostartot.

A Nemzeti Galéria az 1970-es évek közepén az egykori Királyi Palota falai között, az akkori időszak technológiai színvonalán és megoldásaival kialakított terekben kapott elhelyezést. Az épület műszaki állapota miatt időigényes a beázás pontos okainak feltárása, ezért a kiállításokat átmenetileg, valószínűleg a hét második feléig zárva tartjuk

– fogalmaztak a válaszukban. Hozzátették: a galériát ez az esemény is megerősíti abban, hogy a gyűjtemény számára maradéktalanul biztonságos üzemeltetési körülmények biztosításához is szükséges az Új Nemzeti Galériának a Liget Budapest Projekt keretében, az egykori Petőfi Csarnok helyén megépíteni tervezett új, korszerű múzeumépület mielőbbi megvalósítása.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport