Felfújhatós kajakkal túrázott egy férfi az eső miatt megduzzadt budapesti patakban

2023.08.08. 07:01
„A leevezés még a bringázásnál is nagyobb flash volt. Az ilyenek után mindig egy picit még jobban szeretem Budapestet!” – fogalmazott Kürti Gábor Dezső, a Magyar Kerékpárosklub elnöke a rákos-pataki kenutúrája után.

A Magyar Kerékpárosklub elnöke a hétvégi esőzést követően a megáradt Rákos-patakban kajakozott. Az erről szóló posztjában úgy fogalmaz, hogy

elkapott a kalandvágy, bedobtam a kocsiba a felfújható kajakot és elindultam a Rákos-patak és/vagy Szilas-patak irányába.

Majd arra is kitért, hogy szerencsére a revitalizált közép-zuglói szakaszon elcsípte a többszörösére duzzadt folyamot. „Tökéletes beszálló volt egy városi kajakozáshoz, köszönet mindenkinek, aki tett érte, hogy valamivel természetközelibb patak legyen a régi csatornából” – összegezte.

A túrát felfújhatós kajakkal teljesítette. A We love Budapest úgy összegezte, hogy a kajakos túra alatt találkozott szurkolókkal is, valamint kacsákkal, akik mellett próbált hangtalanul elsuhanni. A túrát végül sikeresen teljesítette, s bár voltak húzósabb helyzetek, szerencsére épségben hazatért.

A leevezés még a bringázásnál is nagyobb flash volt. Az ilyenek után mindig egy picit még jobban szeretem Budapestet!

– tette hozzá a beszámolójában Kürti Gábor Dezső.