Veszélyes bűnözőt fogott el Budapesten a TEK

2023.08.08. 10:36
A Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a rendőrök elfogták a VIII. kerületben pénteken a 24 éves ruandai bűnözőt, akit a belga hatóságok több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt is kerestek.

A belga rendőrség több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste a 24 éves afrikai férfit, akit az elfogatóparancsban veszélyesnek és erőszakosnak jellemeztek – közölte a police.hu.

A férfi a lakosságra is közvetlen veszélyt jelentett, ezért a rendőrök minden eszközt és módszert bevetettek, hogy minél hamarabb megtalálják.

Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség – az Europol Magyar Összekötő Irodán, illetve a belga FAST-csoporton keresztül – kérte fel nyár elején a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát a bűnöző elfogására. 

A belga nyomozók megerősítették, hogy a ruandai állampolgárságú, fegyveres bűnöző nagy valószínűséggel Magyarországra utazhatott, ahol kiterjedt kapcsolatrendszere volt – ismertették.

Józsefvárosi lakásban bujkált az elkövető

A fejvadászok nyár közepére határolták be az elkövető felbukkanási helyeit, majd augusztus 4-re akciót szerveztek az elfogására. 

A rendőrök a TEK-esek közreműködésével fogták el a ruandai bűnözőt, aki egy józsefvárosi lakásban bujkált. A férfi ellenállás nélkül megadta magát. Az elkövetőt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra szállították. A belga hatóságoknak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság – tették hozzá.