Eljárás indult a halálos tömegszerencsétlenséget okozó embercsempésszel szemben

2023.08.11. 13:55
Embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki csütörtökre virradóra borult árokba mikrobuszával Ásotthalomnál – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Mint írtuk, 2023. augusztus 10-én nem sokkal éjfél után Ásotthalom közelében halálos közúti baleset történt. Egy mikrobusz lesodródott az útról, majd felborult. A jármű 19 utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen meghalt.

Szanka Ferenc sajtószóvivő közölte, 

az ügyészség egy moldáv férfi letartóztatását indítványozta az ügyben. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi csütörtökön, nem sokkal éjfél után 19, magát szír állampolgárságúnak valló illegális határátlépőt vett fel autójába, hogy őket a megbízó utasítása szerint Ausztriába szállítsa.

A férfit kis idő múlva Ásotthalom külterületén akarták igazoltatni a rendőrök. A gyanúsított először megállt, majd miután a rendőrök az autóból kiszálltak, elhajtott, és a folyamatos jelzések ellenére sem állt meg. A férfi a nagy sebesség és az utasok száma miatt egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely egy vízelvezető árokba borulva állt meg.

A baleset következtében egy határsértő a helyszínen meghalt, négy ember súlyos, tizennégy könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a balesetet követően az erdőbe menekült, ahonnan a rendőröknek többórás kutatást követően sikerült előállítaniuk, majd őrizetbe venniük – tudatta a csoportvezető ügyész.