Ismét Magyarországra látogat az Orbán Viktort támogató amerikai műsorvezető

2023.08.12. 19:28
A konzervatív politikai kommentátor ismét Magyarországra látogat, mégpedig azért, hogy részt vegyen az MCC Feszt After Tucker Carlsonnal című rendezvényen.

„Rendkívüli hír – MCC Feszt After Tucker Carlsonnal” – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Bejegyzésében azt írta, ismét Magyarországra látogat az „egyik legbefolyásosabb” amerikai konzervatív politikai kommentátor. Tucker Carlson a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Mandiner közös szervezésében a Millenáris Parkban lép színpadra augusztus 22-én 16 órakor. 

Az MCC honlapján azt írják, 2021-ben óriási sikert aratott Carlson exkluzív előadása az első esztergomi MCC Feszten.

Tucker Carlson hetekkel az után indított saját online műsort a Twitteren, hogy a Fox levette kínálatáról a népszerű konzervatív televíziós nevével fémjelzett politikai-közéleti produkciót, őt pedig elbocsátotta. A Fox News szerint azonban Carlson szerződést sértett azzal, hogy elindította önálló műsorát.

Az ügy előzménye, hogy a hírcsatorna anyavállalata, a Fox Corp április 19-én peren kívüli egyezségre jutott a Dominion Voting Systems (DVS) választási rendszereket gyártó céggel a csatorna ellen indított rágalmazási perben, miután a DVS 1,6 milliárd dollárra (548 milliárd forint) perelte a Foxot, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában – egyebek között Carlsonéban – megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét.