Teljes terjedelmében égett egy ház Tiszacsermelyen

2023.08.12. 14:33
Egy ember meghalt egy kigyulladt családi házban Tiszacsermelyen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint szombat reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszacsermelyen kigyulladt egy családi ház. A Széchenyi úti, 100 négyzetméteres családi ingatlan teljes terjedelmében égett.

Egy ember épségben el tudta hagyni az épületet, egy idős férfi holttestére viszont a tűzoltók találtak rá oltás közben. Megjegyezték, hogy a házban felhalmozott szemét segítette a tűz terjedését, míg az oltást nehezítette.

A katasztrófavédelem szerint nem zárható ki, hogy dohányzás vezetett a tűzhöz, de a pontos keletkezési körülmények feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy ha sok éghető anyagot halmoz fel valaki a lakásban, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. „Az otthon tisztán tartása ezért tűzvédelmi szempontból is fontos” – olvasható a közleményben.