Letartóztatták a Klauzál téri gyilkost, semmire sem emlékszik

2023.08.14. 15:20
A rendőrség letartóztatta az ukrán állampolgárságú B. Ferencet, aki ötezer forintért verte halálra 49 éves áldozatát a Klauzál téren. A férfi elmondása szerint annyira ittas volt, hogy semmire sem emlékszik a történtekből.

Mint írtuk, csütörtök hajnalban bejelentés érkezett a rendőrséghez egy holttestről, amelyet Budapest VII. kerületében, a Klauzál téren találtak. A nyomozók megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozhatta. A rendőrség 11 órával később elfogta a gyilkost, egy 30 éves ukrán állampolgárságú férfit.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta:

a rendőrség letartóztatta az elkövetőt.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, és a férfi eljárásban való jelenlétének biztosításának érdekében rendelte el a gyanúsított letartóztatását harminc napra. A gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges.

A portál információi szerint a letartóztatott férfi úgy nyilatkozott, 

ANNYIRA RÉSZEG VOLT, HOGY SEMMIRE SEM EMLÉKSZIK A TÖRTÉNTEKBŐL.

rendőrség információi alapján a feltételezett elkövető a Klauzál téren pénzt követelt a padon ülő áldozatától. A gyanúsított súlyosan bántalmazta a 49 éves férfit, majd elvett tőle ötezer forintot.  

A nyomozók m egállapították, hogy a férfinek egy társa is volt, aki tétlenül nézte végig a bántalmazást, majd az elkövetővel együtt bort vettek az áldozat pénzéből. A nyomozók segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak büntetőeljárást a 46 éves férfival szemben.