Lecsapott a rendőrség a járdát festő Magyar Kétfarkú Kutya Pártra

2023.08.16. 10:03
A rendőrök állítólag kedvesek voltak, de sokat kellett várni a festékek lefoglalására a Széll Kálmán téren, miután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagjai a járdát festették. A rendőrség nyolc embert igazoltatott és szemlét tartott, de nem indított eljárást.

„Hatszínfestés és helyszínelés a Széll Kálmán téren” címmel tett közzé „fotósorozatot” a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán.

A képek tanúsága szerint a festékeket tüzetesen megnézték a rendőrök, majd le is foglalták őket. Döme Zsuzsanna társelnök két órán keresztül várt a helyszínen, de a többi tag hazamehetett, mert meg kellett várni a „lefoglalós kollégát”. 

Csak egy lefoglalós kolléga érkezett meg, de ő meg nem foglalhatott le. Állítólag már úton volt, amikor változott a feladat, hogy nemcsak fotózni, hanem lefoglalni is kell. Úgyhogy meg kellett várnunk az igazi lefoglalós kollégát

– mesélte a politikus az rtl.hu-nak.

Azt is elmondta a társelnök, hogy a rendőrök jó fejek voltak, és nekik is „ciki volt” a helyzet.

Főleg, hogy a kétórás várakozás alatt vagy százan gratuláltak, akik elmentek mellettünk. Volt két néni, akik fennhangon megköszönték, és kérték, hogy sűrűbben fessünk, mert ilyenkor látnak csak rendőrt az utcán

– mondta.

A rendőrség a Magyar Hang megkeresésére közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) 2023. augusztus 14-én 18 óra 20 perckor érkezett bejelentés, amely alapján kimentek a helyszínre, nyolc embert igazoltattak és szemlét tartottak. A járdafestéssel kapcsolatban a BRFK rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, előállítás vagy gyanúsítotti kihallgatás nem történt.