Pulai András: Az ellenzéki szavazók nem adják oda a NER-nek a fővárost, sem Szegedet

2023.08.16. 09:18
Pulai András, a Publikus Intézet vezetője a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége volt, ahol többek között szóba került a Fidesz kommunikációs stratégiája és a jövő évi önkormányzati választások is. Az elemző szerint Karácsony Gergely továbbra is maradhat a főpolgármesteri székben.

Pulai András úgy véli, aki nem követett el nagy hibát, azt újra megválasztják a jövő évi önkormányzati választásokon. Hozzátette, nem vár nagy változást, lesz ide-oda csere, de nem lesz földrengésszerű változás – írja a Hírklikk.

A Publikus Intézet vezetője SZERINT KARÁCSONY GERGELY MAGABIZTOSAN NYER, EGYRÉSZT MERT A FŐVÁROSBAN A SZAVAZÓK ALTERNATÍV FORRÁSOKBÓL IS ÉRTESÜLNEK,

másrészt pedig az ellenzéki szavazók nem adják oda a NER-nek a fővárost, sem Szegedet, sem Szombathelyt, Pécset vagy Miskolcot, ahol komoly hídfőállásokat épített az ellenzék.

„A Fidesznek nincs szüksége az igazságra”

Szerinte a totális médiarendszerben a választók egy része nem találkozik a jachtozással. Orbán Viktor és a Fidesz inkább olyan problémákról beszél, amelyeknél valamilyen külső tényezőt lehet hibáztatni, például az infláció esetében Brüsszelt.

Sokan azt gondolják, hogy Mészáros a mi pénzünkből hajózik, de addig sincs a pénz a gonosz komcsiknál, és az emberek egy része úgy gondolkodik, inkább vigyük el mi, mint ők

– mondta.

Szerinte Orbán uralkodása lassan közelíti Kádár idejét, beszélhetünk egy nagypolitikai ciklusról, amelynek vége nem sima vég lesz, hanem nagyobb durranás – mondta Pulai András.

Nincs szüksége a Fidesznek és a Fidesz nyilvánosságának az igazságra

– tette hozzá Pulai András. „Az Origo és a KESMA is sajtóperek százait veszti, de addig, amíg az a joggyakorlat Magyarországon, hogy pár százezer forinttal ilyet meg lehet úszni, a sorozatosságot pedig nem egyre nagyobb tételekkel büntetik, akkor ezt lehet csinálni. Addig, amíg a magyar joggyakorlat nem követi azt, hogy érdemi következményei vannak a hazugságnak, addig nem látom, hogy ne érné meg a Fidesznek hazudni.”