Dicséretben részesült két váci rendőr, akik megállították az M2-esen száguldozó sofőrt

2023.08.18. 21:11
Pest vármegye rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesített két váci őrmestert.

Két váci rendőr augusztus elején a városban kiszúrt egy férfit, akiről tudták, nincs jogosítványa, emiatt fel szerették volna tartóztatni, ám a férfi padlógázzal menekült el előlük. A két rendőrnek végül sikerült megállítani a sofőrt  írja a police.hu.

Rendőrautónak kormányozta autóját

A férfit  hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani, ám ő ezeket figyelmen kívül hagyta, esetenként 200 kilométer per órás sebességgel autózott tovább.  A menekülő férfi a rendőrautó előzése közben nekiütközött a szolgálati autónak, ami lesodródott a leállósávba. Ezután a férfi a másik rendőrautóval került egy vonalba, aminek nekikormányozta az autóját.

A rendőr azért, hogy elkerülje az ütközést, fékezett, így az üldözött sofőr a kocsijával a beton sávelválasztónak hajtott, mely következtében az elkövető autójának bal első kereke kiszakadt, ezért a férfi kocsiját a leállósáv felé kormányozta.

A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták. Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Lauda Zoltán dandártábornok augusztus 16-án köszönetét fejezte ki Büki Renáta és Gál Zsombor őrmesternek, és méltatta őket tettükért.

Pest vármegye rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette a rendőröket.