Őrizetben a férfi, aki a rendőrautónak kormányozta az autóját az M2-esen

2023.08.02. 09:40
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el azzal a férfival szemben, aki augusztus 1-jén autójával a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg, és többször a rendőrségi szolgálati gépjárműnek ütközött a forgalmas M2-es autóúton.

A megalapozott gyanú szerint reggel a  rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, mely során hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy férfit. Ő ezeket figyelmen kívül hagyva, esetenként 200 kilométer/órás sebességgel autózott tovább.

Amikor a férfi a forgalom miatt lassított, a rendőrautó a követett személy elé került. Közben megérkezett a rendőri erősítés, így már két szolgálati gépjárművel próbálták megállítani az autóst.

A menekülő férfi a rendőrautó előzése közben nekiütközött a szolgálati autónak, ami lesodródott a leállósávba. Ezután a férfi a másik rendőrautóval került egy vonalba, aminek nekikormányozta az autóját.

A rendőr azért, hogy elkerülje az ütközést fékezett, így az üldözött sofőr a kocsijával a beton sávelválasztónak hajtott, mely következtében az elkövető autójának bal első kereke kiszakadt, ezért a férfi kocsiját a leállósáv felé kormányozta.

A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést,

azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”.

Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

A közleményből kiderült, hogy a férfi járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette autóját.

Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettei miatt.