Egy részeg férfi riasztópisztollyal lőtt arcon egy embert Ácson

2023.08.18. 12:51
Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják azt a férfit, aki gáz-riasztó pisztollyal közvetlen közelről arcon lőtt egy másik férfit.

Az ittas elkövető 2022. november 13-án hajnalban egy ácsi szórakozóhely előtt odament a sértetthez és társaihoz. Egyikőjüket verbálisan sértegette és veréssel fenyegette – idézi a vádiratot a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A sértett ismerőse védelmére kelt, és próbálta jobb belátásra bírni a részeg férfit, mire az válaszként arcon ütötte. Ezután elővette engedéllyel tartott gáz-riasztó pisztolyát, és négy lövést adott le a tőle két méterre lévő sértettre. A gumilövedékek közül kettő a férfi arcát találta el.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de a bántalmazás alkalmas volt maradandó látáskárosodás okozására is

– olvasható a vádiratban.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetett férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint a lefoglalt fegyvert kobozza el.