Novák Katalin péknek állt, dagaszt, kever és süt

2023.08.19. 16:18
A köztársasági elnök nemcsak megsütötte, de az államalapítás ünnepén meg is szegi a Szent István-napi kenyeret.

„Ma Szentendrén, Szabi A Péknél sütöttük meg a holnapi ünnepre a megszentelendő és megáldandó kenyeret. Találkozzunk államalapító Szent István király napján az ünnepi rendezvényeken” – írja közösségi oldalán a köztársasági elnök.

Szeretettel várom önöket holnap 10.30-kor az esztergomi Erzsébet parkban megrendezendő ünnepségre, ahol megszegjük a kenyeret

– tette hozzá Novák Katalin.

Ferenc pápát sem hagyta sajtos stangli nélkül

Novák Katalin egy kis házi süteménnyel kínálta meg Ferenc pápát, amikor a szentatya idén Magyarországra látogatott. Az akkori képek tanúsága szerint Ferenc pápa örült a sajtos stanglinak.

Magyar háziasszonyként nem szerettem volna, hogy a szentatya úgy menjen el tőlünk, hogy egy kis házi süteménnyel nem kínáltuk meg. Ezért sütöttem neki egy kis stanglit

– posztolta közösségi oldalán Novák Katalin. A fogadáson nem csak Novák Katalin adott ajándékot az egyházfőnek, hanem Ferenc pápa is megajándékozta a köztársasági elnököt. Novák Katalin egy dombornyomott ezüstérmét kapott, amelyen Magyarország védőszentjének, Szűz Máriának ajánlja fel Szent István a magyar koronát.