Több napja nem közlekedik egy fontos Duna-komp Magyarország határán

2023.08.21. 08:14
Szombat óta nem közlekedik, és valószínűleg két hétig nem is fog közlekedni a komp Neszmély és Dunaradvány között.

Először a vármegyei lap, a kemma.hu számolt be szerdán arról, hogy a komp szombattól kezdve két hétig nem fog közlekedni. A lap arra hivatkozott, hogy az előző előtti héten a Neszmély nevű kompot műszaki meghibásodás miatt szervizbe kellett szállítani. 

Soron kívül közlekedő kompként a Csanád nevű hajó érkezett a helyére, azt viszont a hétvégén az államalapítási ünnepségek miatt átvezényelték Budapestre, és az ünnepek után 

így a helyiek hajó nélkül maradtak.

A kemma azt írta, hogy az eredeti tervek szerint a Neszmély javítása is befejeződött volna szombatig, de végül ez csak ennek a hétnek a második felében történhet meg.

A lap értesüléseit a Magyar Közút először cáfolta.

Semmilyen alapja nincs annak a feltételezésének, hogy szombattól ne járna a komp

– írták, majd nem sokkal később változtattak álláspontjukon, és elismerték, hogy tényleg szünetelni fog a kompjárat.

Hogy meddig, azt egyelőre nem tudni biztosan, ugyanis a Magyar Közút nem közölte, hogy mikor indulhat újra a hajó.  „A közlekedők türelmét és megértését kérjük a helyreállítási munkákig, ezt a közlekedők biztonsága és a hosszú távú, folyamatos üzemeltetés érdekében végeztetjük el. A komp újraindulásáról érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk telefonon vagy az utinform.hu oldalon, ahol minden vármegyei és országos diszpécserszolgálatunk elérhetőségei is megtalálhatóak” – írták az utóbbi válaszukban. 

Az Útinform oldalán egyelőre azt írják, hogy „a magyar–szlovák határszakaszon Neszmély és Dunaradvány között a komp nem közlekedik”.