Hamisított Chanel és Gucci bútorokat foglal le a NAV

2023.08.21. 13:26
A NAV munkatársai luxusmárkák védjegyeivel ellátott bútorokat találtak egy bolgár autóban az M7-es autópályán. A pénzügyőrök lefoglalták az árut, amiről videót is készítettek.

Különös feliratú és mintázatú bútorok keltették fel a pénzügyőrök figyelmét – írta közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mint írták, egy férfi és egy nő utazott egy Bulgáriából érkező autóban az M7-es autópályán. 

A NAV munkatársai a székesfehérvári pihenőnél átvizsgálták a járművet, amiből Chanel és Gucci feliratú asztalok és székek kerültek elő. 

A harsány stílusú, elitnek tűnő lakberendezési tárgyakon jogosulatlanul szerepeltek a védjegyek. Az elkövetők engedély nélkül gyártották a bútorokat, és megsértették a jogtulajdonos szellemi tulajdonjogát. 

A pénzügyőrök lefoglalták a csaknem kétmillió forint vagyoni hátrányt okozó árut, emellett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Megjegyezték, hogy iparjogvédelem alatt állhatnak a találmányok mintái, védjegyei, formái és esetleges speciális formái is. Az iparjogvédelmi jogok megsértését követi el az, aki az oltalom tárgyának utánzásával, átvételével, forgalomba hozatalával vagyoni hátrányt okoz.