Megszólalt a férfi, akit állítólag megvertek Erdogan testőrei

2023.08.21. 18:01
Bár nincsenek komoly, látható sérülései, Recep Tayyip Erdogan testőrei tudták, hova kell ütni – véli az a férfi, akit vasárnap a török elnök emberei vertek meg közvetlenül azután, hogy bemutatott neki.

„Nem anarchista terrorista vagyok, csak anarchista” – fogalmazott egy nappal a verés után az a hamburgerezőt üzemeltető szegedi férfi, aki vasárnap a családjával sétálgatott Budapesten, amikor egy véletlen folytán az utcán összetalálkozott Recep Tayyip Erdogan török elnök konvojával, majd bemutatott.

Bán Tamást a következő pillanatban már a török elnök testőrei motozták, majd a földre vitték, ahol saját bevallása szerint többször megütötték.

Mint azt a Blikknek elárulta: bár nincsenek komoly, látható sérülései, a testőrök

„pontosan tudták, hova kell ütni”.

Nem sokkal később a magyar kommandósok is odaértek, akik kimenekítették a férfit. Ezt azért is tartották szükségesnek, mert – a merce.hu beszámolója szerint – a törökök azt kiabálták:

„meg fogunk ölni!”

A családapa arra a kérdésre, hogy miért mutatott be Erdogannak, úgy felelt: „Borzasztóan felháborított, hogy idehívunk valakit, aki egy nép autonómiáját nem hajlandó tiszteletben tartani” – utalt Bán Tamás a Törökországban élő, önállóságért küzdő kurd kisebbséggel szembeni konfliktusra.

A férfi azt is mondta: nem hagyja annyiban a történteket, ha a magyar rendőrök – akik azt ígérték neki, hogy az ügyben megkeresik – nem jelentkeznek, akkor feljelentést tesz.