Testvérgyilkosság történt Pest vármegyében, a TEK fogta el az elkövetőt

2023.08.21. 10:24
A rendőrségre 2023. augusztus 19-én este érkezett a bejelentés, miszerint egy tápiószelei háznál egy férfit megszúrt a rokona. Az 58 éves sértett belehalt sérüléseibe – közölte hétfőn a rendőrség.

A rendőrség eddigi adatai szerint a fivérek – a sértett kiskorú gyermekével együtt – évek óta egy fedél alatt éltek a házban, de veszekedéseik mindennaposak voltak.

Így volt ez a gyilkosság estéjén is, amikor a ház udvarán történt szóváltásuk közben a 60 éves M. József egy konyhakéssel több alkalommal megszúrta testvérét.

Az elkövető azonban bezárkózott a kiérkező rendőrök elől, és többszöri felszólításra sem jött ki a házból, ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének intézkedését kérték – közölte a police.hu.

A férfit elfogták, könnyebb sérüléseit ellátták, majd rendőri kísérettel kórházba, onnan pedig a Nagykátai Rendőrkapitányságra vitték. A gyanúsított a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

Elmondása szerint az öccsével régóta tartó rossz viszonya, a pénzhiány és testvére alkoholista életmódja vezetett a tragédiához.

Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatja az eljárást, kezdeményezték letartóztatását.