Vérző nyakú fiatal férfi csöngetett be egy házba Szombathelyen

2023.08.22. 16:15
Hétfő késő délután riasztották a mentőket Szombathelyen, egy erősen vérző, elvágott nyakú, zavart fiatalhoz. Egyelőre nem tudni pontosan, mi történhetett vele, mivel a mentősöknek sem volt hajlandó elmondani, hogyan szerezte sérüléseit. A mentősök arra gyanakszanak, magában tett kárt a fiatalember.

A szombathelyi Szabó Ervin utcába riasztották a mentősöket hétfőn, mivel egy férfi több mély vágási sérüléssel, zavarodottan és félmeztelenül csengetett be többekhez is az utcában, és segítséget kért a lakóktól. 

Láttam, hogy nagyon vérzik, és azonnal hívtam a mentőket. Próbáltam kérdezni is, hogy bántották-e, vagy mi történt, de nem tudott válaszolni. A nyakából bugyogott a vér

– nyilatkozta egy lakos a 112press-nek.

A fiatalembert 18 év alattinak becsülték az utcabeliek, és elmondták, ezelőtt még sosem látták a környékükön. 

A fiatal férfin csupán egy alsónadrág volt és egy zokni, amiből kukoricalevelek álltak ki. Egy asszony elmondása alapján a férfi alkarján olyan vágások látszódtak, amiket egyértelműen kukoricalevél okozott. 

Ezt követően a mentősök megkérdezték a fiút, akart-e kárt tenni magában, bólintott. A hatóságok ebből arra következtettek, hogy sikertelen öngyilkossági kísérlet állhat cselekedete mögött, de azt sem zárják ki, hogy nem értette meg az általuk feltett kérdést. 

Az utca közelében fekvő kukoricaföldet sötétedés előtt egy drónnal járták be, hátha megtalálják a férfi többi ruháját és esetleges személyes tárgyait, de nem jártak sikerrel. 

Másfél órával korábban még autók elé ugrált

A csengetéseket megelőzően egy nő vélte látni a férfit pár utcával arrébb, amikor kiugrott autójuk elé. Elmondása alapján egy szakadt farmer volt rajta és egy kapucnis póló. A sofőr nagyon megijedt, de szerencsére nem ütötte el a fiatalt, így tovább hajtottak. 

Arra gondoltunk, hogy kábítószer hatása alatt állhatott

– magyarázta a nő.

A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, folyamatosan járják a kukoricaföldeknél található földutat, és kérdezgetik a helyieket a férfiről és szokatlan viselkedéséről. 

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/