Embercsempész okozott balesetet Győr-Moson-Sopron vármegyében, egy másik úton halálos baleset történt

2023.08.22. 18:06
Augusztus 22-e már balesettel indult Kópháza és Sopron között, amikor a reggeli órákban egy férfi összeütközött egy személyautóval. A furgonban 18 illegális bevándorlót szállított. A délutáni órákban újabb tragédia törént: halálos balesetben vesztette életét egy sofőr a 7446-os úton.

A Győr-Moson-Sopron vármegyében szolgálatot teljesítő készenléti rendőrök lettek figyelmesek egy gyorshajtóra a 84-es főúton. Az osztrák–magyar súlyponti ellenőrzésben részt vevő hatóságok igyekeztek megállítani a Mercedes Sprintert vezető sofőrt, de az kivonta magát az intézkedés alól, és továbbhajtott – írja a police.hu.

Ezt követően az egyenruhások üldözőbe vették. Akkor érték utol, amikor frontálisan egy osztrák felségjelzésű személygépkocsinak ütközött.

A balesetben mindkét sofőr és az embercsempész által szállított illegális bevándorlók is megsérültek, ennek ellenére megpróbáltak elmenekülni a rendőrök elől. 

A rendőrök azonban drónok és keresőkutyák segítségével rövid időn belül elfogták az embercsempészt és a bevándorlókat is. A csempész ellen eljárást indítottak embercsempészés, közúti baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt. Az illegális bevándorlókat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Délután tragédia történt

15 óra 45 perc körül a 7446-os számú úton, a Csákánydoroszló és Halogy közötti útszakaszon halálos baleset történt.

A baleset körülményeit még vizsgálják, de a rendőrség szerint egy személygépkocsi lesodródott az útról, aminek következtében a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még a helyszínen meghalt. 

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességben lezárták az útszakaszt. A közlekedést a rendőrök folyamatosan terelik, az arra járókat visszafordítják.