Csonkítással fenyegette meg a nagykátai rendőrnőt, nem sokkal később a saját ágyában bilincselték meg

2023.08.25. 10:20
Csonkítással fenyegetett meg egy nagykátai rendőrnőt, nem sokkal később már le is tartóztatták a férfit, akit a saját ágyában bilincseltek meg a Nemzeti Védelmi Szolgálat emberei.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a védelmi feladatából adódóan a korábban elkövetett hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekményeket folyamatosan figyelemmel kíséri – derült ki Facebook-bejegyzésükből. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy azokban az esetekben, amikor a gyanúsított tartózkodási helye ismeretlen, védelmi tisztjeink a rendelkezésre álló eszközök segítségével megpróbálják beazonosítani az illető hollétét.

Így került az NVSZ látókörébe az a 29 éves tápiósági lakcímű férfi, aki többször tett közzé olyan zavaros megfogalmazású posztokat az egyik közösségi oldalon, amelyekben hol a TEK-et, hol a BRFK-t fenyegette. A férfi néhány napja tett közzé egy olyan, már konkrétabb tartalmú posztot, amelyben a Nagykátai Rendőrkapitányság

bűnügyi vizsgálóját fenyegette bántalmazással, illetve csonkítással.

Emiatt fordult a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz a Nagykátai Rendőrkapitányság vezetője 2023. augusztus 23-án. A 29 éves férfi azért haragudott a rendőrnőre, mert többször is intézkedett vele szemben.

Felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, ellene több erőszakos bűncselekmény, többek között hivatalos személy elleni erőszak miatt folyt büntetőeljárás.

A Nagykátai Rendőrkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség is körözte. A Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei beazonosították a gyanúsított tartózkodási helyét, és még aznap Budapest IX. kerületében a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével elfogták, majd a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

A tápiósági férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak előkészület vétség elkövetésének gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indított eljárást.