Megverték az ismerősüket, aki másnap a mentők kiérkezése előtt meghalt

2023.08.28. 19:31
A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat két férfival szemben. Az elkövetők 2022 októberében egy VIII. kerületi lakásban, szóváltást követően, brutális módon bántalmazták egy ismerősüket. A férfiak még órákig hagyták szenvedni a magatehetetlen állapotba került férfit, aki még a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. október 9-én, este egy VIII. kerületi lakásban italoztak régi ismerősükkel, a sértettel. A vádlottak és a sértett között az éjszaka folyamán szóváltás alakult ki, majd az egyik elkövető ököllel arcon ütötte és a földre lökte a sértettet.

Ezután csatlakozott hozzá a társa is, és együtt bántalmazták az áldozatot úgy, hogy mindketten fölé álltak, és sorozatban, felváltva, testszerte ütlegelték és rugdosták.

A sértett jelentős fájdalmak közepette, még órákig feküdt a földön, és többször is jelezte a vádlottaknak, hogy rosszul van. A férfiak ennek ellenek ellenére csak másnap, kora délután hívták a mentőket a sértetthez, aki azonban a segélyhívást követően perceken belül, még a mentők megérkezése előtt életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és velük szemben határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.