Hosszabb menetidőre lehet számítani Békéscsaba térségében

2023.08.28. 15:59 Módosítva: 2023.08.28. 18:02
Baleset miatt jelentősen nő a menetidő a Békéscsaba–Lőkösháza, valamint a Békéscsaba–Mezőhegyes vonalszakaszon – közölte a Mávinform a honlapján hétfő délután.

Hétfő délután az Arad felé közlekedő Maros InterCIty balesetet szenvedett, ezért több vasúti vonalon nő a menetidő – írja a Mávinform.

Keleti pályaudvarról Aradra indult Maros InterCity mozdonya Békéscsaba és Szabadkígyós között egy, a vasúti pálya felújításán dolgozó munkagép oldalát súrolta. A balesetben senki nem sérült meg.

Hozzátették: a két állomás között nem lehetséges a közlekedés, ezért Békéscsaba és Kétegyháza közé vonatpótlást szerveznek. A Mávinform tudatta azt is, a balesetben érintett vonat utasainak átszállítására, leszállítására nincs lehetőség, a vonat tovább fog közlekedni Szabadkígyósig.

Lapunk korábban beszámolt arról, hogy a vasúti társaság az ország egyik legforgalmasabb vonalán vezetett be sebességkorlátozásokat. A megengedett sebesség csökkentése késésekhez vezetett. Vitézy Dávid, közlekedésért felelős volt államtitkár a közösségi oldalán reagált a MÁV intézkedéseire. Kiemelte, hogy a jelenség nem egyedi, sok fővonalon szaporodnak jelenleg a lassújelek országszerte, pontosan, ahogy azt a MÁV néhány hónapja egy nyilvánosságra hozott térképen előre megjósolta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport