Élményprogramot szerveznek a jövő megmentéséről

2023.08.28. 13:21
Három fő része lesz az idei Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expónak és élményprogramnak, amely szeptember 27-én kezdődik a Hungexpo területén. Az esemény fővédnöke Áder János volt köztársasági elnök.

Németh Zoltán, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója hétfőn a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a második alkalommal megvalósuló expót a magyar kormány felkérésére rendezik meg.

Az ötnapos rendezvény egyszerre célozza meg a magyar gazdaság hazai tulajdonban lévő, innovatív fenntarthatóság mellett valóban elkötelezett szereplőinek összekapcsolását, valamint egymás, illetve a fogyasztók számára történő megismertetését

– mondta el az igazgató.

A rendezvény szeptember 27. és október 1. között zajlik.

Egy expo, három rész

A rendezvénysorozat egy Planet Expo nevű fenntarthatósági kiállításból; a fenntarthatóságról szóló, 6500 négyzetméteren zajló, Your Planet elnevezésű interaktív közösségprogramból, valamint egy fenntarthatóságról szóló élményprogramból áll, amely a Heroes of the Future nevet kapta.

Utóbbiról Németh Zoltán közölte, hogy a program egy „előzetes regisztrációval igénybe vehető, élményközpontú kalandjáték, amely látványvilágával, színészek közreműködésével vonja be az érdeklődő fiatalokat”. A több mint egy órásprogram 18 helyszínen élhető át, és a legmodernebb audiovizuális technika segítségével valósítják meg – tette hozzá.

A hivatalos megnyitást megelőző mínusz egyedik és mínusz kettedik napra elsősorban iskolás csoportok jelentkezését várják.

Hogyan menthető meg a Föld?

Németh Zoltán ismertetése szerint a programok célja annak bemutatása, „hogy miként lehet megmenteni a Földet, és hová vezethetnek a mindennapi problémák akkor, ha ma nem teszünk valamit”.

A Planet Budapest egyik legfontosabb célja, hogy a fiatalok számára játékos formában mutassák be a fenntarthatóságot

– foglalta össze.

A kommunikációs igazgató a rendezvény legfontosabb részének a 140 standon megjelenő kiállítást nevezte, jelezve, hogy ezen az élelmiszer-gazdaság, az élelmiszer-felhasználás idén központi témaként jelenik meg.

A volt államfő is aktív részese lesz a programnak

Az expo minden napja Áder János volt köztársasági elnök, az alapítvány kuratóriumi elnökének részvételével zajló beszélgetéssel kezdődik majd. A korábbi államfő többek között Nagy István agrárminiszterrel, Győrffy Balázs agrárkamarai elnökkel, Czepek Gábor energetikai minisztériumi közigazgatási államtitkárral és Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatóval folytat majd eszmecserét.

Németh Zoltán ismertetése szerint a Planet Budapest programjain a fenntarthatóság, a zöld finanszírozás, a megújuló energia és energiahatékonyság, a regeneratív mezőgazdaság, a körforgásos vízgazdálkodás, illetve a szennyvízkezelés, a fenntartható csomagolás és a fenntartható egyetemek platformja témaköreiben keresik a megoldásokat.

A programokról további információk a Planet Budapest oldalán érhetők el.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.