Farkasszemet néztek a halállal a vízimentők a Balatonon

2023.08.28. 06:04
Három újraélesztéshez is riasztották a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát (VMSZ) az elmúlt hétvégén a Balatonon. A háromból két esetben sikerült megmenteni a bajba jutott életét.

Szombaton a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra riasztották a VMSZ sürgősségi mentőhajóját egy vízből kimentett  személy újraélesztéséhez. Az illetőt sajnos nem sikerült megmenti.

Mindeközben egy másik sürgős esethez is kihívták a vízimentőket Balatonlellén. Itt egy hölgyet kellett újraéleszteni, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz. A nő nem lélegzett, mikor a mentők a helyszínre értek. Ebben az esetben sikeres volt az újraélesztés, és a nő már eszméleténél volt, mikor kórházba vitték.

A harmadik újraélesztés a Siófok Plázs előtti vízterületen történt, egy vízibicikliről kellett egy eszméletlen, vízből mentett személyt átemelni egy mentőhajóba. Az újraélesztését megkezdték, miközben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A VMSZ személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami csakugyan sikerrel zárult – számolt be Facebook-oldalán a VMSZ.