Az utcán akarta lelőni kollégáját egy salgótarjáni fodrász

2023.08.29. 13:51
Egy korábbi vita miatt viperával és gázpisztollyal támadt rá munkatársára a salgótarjáni fodrász. A ügyészség vádat emelt a férfival szemben.

A vádlott a munkahelyén, egy salgótarjáni fodrászüzletben kereste fel kollégáját 2022. július 22-én. A férfi egy korábbi vita miatt volt indulatos. Munkatársát szidalmazni kezdte, majd egy teleszkópos bottal rátámadt – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint dulakodás közben került a földre két férfi, akiket egy járókelő választott szét. A sértett az egyik vendéggel távozott a fodrászüzletből.

A férfi az övtáskájából elővett egy gázpisztolyt, és azt kiabálta a sértettnek, hogy szétlövi a fejét. 

A vádlott üldözőbe vette a fodrászat vendégét is, aki a parkoló autójába menekült a sértettel együtt. A támadó megrugdosta a jármű karosszériáját, a viperával pedig betörte a szélvédőt. Az agresszív férfi végül távozott, de mindeközben még a fodrászszalon ajtajának üvegét is berúgta.

A feldühödött salgótarjáni fodrász 35 ezer forint kárt okozott. A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolta meg a büntetlen előéletű férfit.

A vádiratban indítványozták, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kapjon a fodrász, emellett a viperát és a gázpisztolyt is elvették tőle. Az eljárás alatt 47 ezer forint bűnügyi költség keletkezett, amit az okozott kárral együtt szintén a támadónak kell megfizetnie – ismertették.