Letartóztatták a hajléktalan férfit, aki agyonvert egy embert az utcán

2023.08.30. 17:29
Elrendelték egy férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 27-én éjjel Budapest XI. kerületében az utcán agyonvert egy embert – közölte az MTI a Fővárosi Törvényszék közleményét.

Vasárnap este ittasan aludt egy hajléktalan férfi az utcán, amikor egy másik férfi legalább hétszer nagy erővel fejbe ütötte. A sértett az orvosi segítség ellenére belehalt a bántalmazásba. 

A törvényszék közölte, a gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas.

Állatkínzás, bántalmazás és félrevezetés

A büntetett előéletű gyanúsítottat korábban különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre, hatóság félrevezetése miatt pénzbüntetésre, valamint bűncselekmény elhárítására időskoránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A gyanúsított jelen cselekményét egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség korábban közölte, augusztus 27-én éjjel a XI. kerületben, a Rimaszombati úton találtak egy 33 éves sérült férfit a járdán, aki kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínről előállították a sértett három ismerősét, egyiküket, egy 31 éves férfit meggyanúsították azzal, hogy bántalmazta mellette alvó társát.