A GTA-ban sincs olyan autós üldözés, mint amilyen a budapesti éjszakában volt

2023.08.31. 16:05
A fővárosi rendőrök hosszas autós üldözés után elfogták azt a moldáv férfit, aki több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől.

Közúti ellenőrzésnek indult, majd hajsza lett egy rendőri intézkedés vége 2023. augusztus 30-án 23 óra 50 perc körül Budapest III. kerületében, a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésénél – írja a police.hu

A járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, azonban a sofőr, észlelve a rendőröket, nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába. A rendőrök szirénázva eredtek a nyomába, több kerületen át követték az autót. A hajszába több rendőri egység, valamint a zuglói polgárőrök is bekapcsolódtak, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem akart megállni.

A jármű a Könyves Kálmán körútról a Gubacsi útra fordult, majd az Illatos út, Epreserdő utca, Ecseri út, Üllői út vonalon száguldott tovább, visszatért a Könyves Kálmán körútra. Majd amikor a villamossíneken át a Gyáli útra próbált rákanyarodni, elakadt, így a rendőrök utolérték és elfogták.

Menekülés közben több piros lámpán is áthajtott, és többször a szemközti sávot is igénybe vette.

A 31 éves moldáv állampolgárt a IX. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indult ellene eljárás, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály pedig közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A férfit őrizetbe vették.