Felidegesítette magát a híradón, egy fegyverbolton akart bosszút állni egy férfi Gyöngyösön

2023.08.31. 11:12 Módosítva: 2023.08.31. 12:00
Rongálással kezdte az évet egy gyöngyösi férfi, aki az esti híradások miatt lett ideges. A férfit annyira feldühítette az egyik hír, hogy a helyi fegyverbolton akart bosszút állni.

A vád szerint a férfi azzal kezdte az idei évet, hogy éjfél után megjelent egy gyöngyösi fegyverbolt előtt azért, hogy annak kirakatát megrongálja. Egy követ vett magához, amit 17-szer nekidobott az üzlet biztonsági üvegének – számolt be honlapján az ügyészség.

Mint írták a férfi cselekménye következtében a kirakat nem tört be, azonban az megrongálódott, pókhálósra repedt, mellyel 219.012 forint kárt okozott. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen – tették hozzá.

A közlemény szerint férfi tettét az váltotta ki, hogy az esti híradásokban látta, amint a szilveszteri petárdázások közben egy – számára teljesen ismeretlen – kiskorú súlyos sérülést szenvedett. Emiatti haragjában a helyi fegyverbolton akart bosszút állni, mivel tudta azt, hogy ott is árulnak petárdát.

A járási ügyészség garázdaság vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja a felbőszült férfit. A Gyöngyösi Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a dühös férfival szemben.

A történtekről egy felvétel is készült, amelyet egy szemtanú rögzített.