Ámokfutásba kezdett egy 22 éves fiatal Győrben, több bűncselekményt is elkövetett egyszerre

2023.08.31. 19:08
2023. augusztus 30-án este nyolc óra után nem sokkal egy 22 éves férfi ámokfutásba kezdett Győr belvárosában. Mindössze egy óra leforgása alatt több személy ellen is bűncselekményt követett el. A rendőrség végül elfogta a fiatal férfit, de ő megtagadta a vallomástételt.

Győrben augusztus 30-án 20 óra után nem sokkal egy Baross Gábor utcai szórakozóhely mosdójába egy 22 éves férfi egy 17 éves fiatalembert felszólított, adjon neki 3000 forintot.

Miután ezt a 17 éves fiatal megtagadta, a követelőző férfi a könyökével, majd az öklével arcon ütötte őt, amelynek hatására a megtámadott fiú végül átadta a kért összeget – közölte a rendőrség.

Az elkövető ezután távozott a bárból, majd a Szabadsajtó utcában hátulról tenyérrel nyakon ütött egy 16 éves fiút, majd a beletérdelt az arcába.

A fiatalnak sikerült elmenekülnie, de a dühöngő férfi ettől vélhetően még nagyobb haragra gerjedt, és egy ház ereszcsatornáját letépte az épület oldaláról.

kép lead 5
Fotó: police.hu

Mindezek után a Hunyadi utcában lévő autóbusz-pályaudvarán egy parkoló busz oldalát és szélvédőjét öklével többször megütötte, majd annak 55 éves sofőrét is zaklatni kezdte.

A férfi a gépkocsivezető segítségére siető biztonsági őrrel és a sofőrrel is dulakodni kezdett.

A biztonsági őrnek végül sikerült lefognia a férfit, akit a kiérkező járőrök elfogtak.

A győri nyomozók a 22 éves tettest őrizetbe vették, rablás bűntettével, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsították meg. A férfi megtagadta a vallomástételt, és még nem adott magyarázatot az ámokfutására.

A Győri Rendőrkapitányság kezdeményezi az elkövető letartóztatását.