Szeptembertől lezárják a Nyugati pályaudvarhoz vezető aluljárót

2023.08.31. 17:30
Szeptember 4-től jövő év elejéig felújítás miatt lezárják a peronokhoz vezető aluljárókat, amit csak a felszínen lehet megközelíteni. A MÁV arra figyelmezteti az utasokat, hogy a kerülő miatt érdemesebb korábban érkezni.

Szeptember 4-től teljesen lezárják a WestEnd felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljárót. A lezárás ideje alatt a vágányokat a felszínen, a csarnokon át lehet megközelíteni, ami több időt vehet igénybe – közölte a MÁV.

nyugati palyaudvar - tajekoztatas
Fotó: MÁV

Tájékoztatásuk szerint ez idő alatt a 11-12. vágányok is csak a Teréz körút felől lesznek elérhetők, az aluljáróból nem. A lámpatestek, az álmennyezet, a padló- és falburkolat, az elektromos hálózat, a vízelvezetők cseréje is megtörténik, megújulnak a lépcsők és az oldalajtók. 

A lift beépítéséhez szükséges tervezési munkálatok már megkezdődtek. A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával valósul meg – írta a vasúttársaság.